Hoe zorg je voor 24/7 stroom?

Elektriciteit is anno 2023 één van de belangrijkste eerste levensmiddelen van Nederland.  Stroomuitval is hierdoor vaak een flinke domper voor huishoudens. Geen tv, geen internet, geen draaiende wasmachine en een warmer wordende koelkast. Anno 2023 zijn we in Nederland enorm afhankelijk van ons elektriciteitsnet en het is onvermijdelijk dat het elektriciteitsnet ons zo nu en dan in de steek laat. Toch is er een slimme manier om jouw huishouden onafhankelijk te maken van het elektriciteitsnet.

Het ombouwen van uw huis tot een smart home is hiervoor de oplossing. Het woord ombouwen klinkt als een drastische verandering, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Door middel van een aantal zonnepanelen en een energieopslag door middel van accu’s en warmteopslag en een goed systeem voor energiemonitoring, kunt u uw huis al omtoveren tot smart home.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Door uw eigen stroom op te wekken met zonnepanelen, bent u niet afhankelijk van de grote energierekening die jaarlijks op uw deurmat landt. Met goed onderhouden zonnepanelen kunt u zelf al enorm veel zonnestroom opwekken. Als u dan ook nog eens gebruik maakt van accu’s en warmteopslag, dan slaat u uw stroom slim op in een opslag. 

Door uw stroom op te slaan in een energieopslag, zorgt u ervoor dat u altijd toegang heeft tot elektriciteit. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over bijvoorbeeld het vlees in de vriezer dat zou ontdooien wanneer het elektriciteitsnet een storing heeft. U bent namelijk zelfvoorzien.

Op deze manier kunt u zorgeloos genieten van 24/7 groene stroom!