Blogs

Lees onze blogs en laat je inspireren.

Overspanning in het net

Problemen door overspanning in het net: hoe kan ik dit voorkomen?

Elektriciteit, we kunnen niet meer zonder. We gebruiken het om onze huizen, kantoren en apparaten van stroom te voorzien. Maar soms kan er sprake zijn van overspanning in het net, wat kan leiden tot flinke problemen in jouw huishouden.

Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?

Steeds meer zon, dat is een conclusie die getrokken kon worden uit het afgelopen jaar. Het jaar 2022 gaat namelijk de boeken in als het zonnigste jaar in de geschiedenis van Nederland sinds het begin van de waarnemingen (KNMI). Het landelijk gemiddelde van 2235 zonuren in 2022 was aanzienlijk hoger dan het normale aantal uren zon van gemiddeld 1774 uur. Alle maanden, behalve januari, waren zonniger dan normaal, met oktober die het oude record al verbrak.

Wat is Salderen?

Salderen is een term die wordt gebruikt wanneer je meer zonnestroom opwekt, dan dat je gebruikt. De stroom lever je automatisch terug aan het elektriciteitsnet. Jaarlijks ontvang je van je energieleverancier een energierekening met daarop het aantal kWh dat je dat jaar hebt verbruikt. In sommige gevallen heeft de energieleverancier niet alleen energie aan jouw geleverd, maar heb jij ook energie aan hen geleverd. Dat aantal wordt verrekend in de kosten, waardoor je geld bespaard.

Hoe zorg je voor 24/7 stroom?

Elektriciteit is anno 2023 één van de belangrijkste eerste levensmiddelen van Nederland.  Stroomuitval is hierdoor vaak een flinke domper voor huishoudens. Geen tv, geen internet, geen draaiende wasmachine en een warmer wordende koelkast. Anno 2023 zijn we in Nederland enorm afhankelijk van ons elektriciteitsnet en het is onvermijdelijk dat het elektriciteitsnet ons zo nu en dan in de steek laat. Toch is er een slimme manier om jouw huishouden onafhankelijk te maken van het elektriciteitsnet.